Майже тисячу чоловік планують відправити в армію за контрактом від Харківської області

26.02.2016 11:44 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У Харківській області 200 чоловік підписали контракт на службу в Збройних Силах України.

Про це 26 лютого повідомив в. о. військового комісара Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін.

За його словами, ще 153 людини зараз проходять медобстеження, психологічний відбір, за результатами яких будуть підписані контракти. Всього в першому кварталі 2016 року на контрактну службу в армію потрібно відправити 945 осіб.

Претендувати на контрактну службу в армії можуть люди у віці від 18 до 60 років, здорові, придатні до військової служби, без судимостей і не перебувають на психіатричному або наркологічному обліку. Після медогляду, професійно-психологічного відбору, співбесіди і здачі нормативів із фізпідготовки військовослужбовці відправляються в навчальний центр, де протягом одного-трьох місяців проходять спецпідготовку. Термін навчання залежить від початкового рівня підготовки людини, тобто служив він до цього в армії, - розповів Юрій Калгушкін.

В першу чергу добровольців набирають в військові підрозділи сухопутних військ, військово-морських і повітряних сил, пропонують посади стрільців, водіїв БТР і танків, а також снайперів і зв'язківців. Як зазначив Юрій Калгушкін, планується, що в цьому році 10 % новобранців складуть жінки, яким пропонують стати діловодами, кухарями, фельдшерами, радистками.

Також в. о. воєнкома повідомив, що контрактники забезпечені соцгарантіями. Наприклад, тим, хто змушений винаймати житло, компенсують вартість оренди. Також добровольці після підписання другого контракту мають можливість поза конкурсом вступити до військового вузу на заочну форму навчання, мають безкоштовне медичне лікування, гарантовану відпустку. Якщо людина підписує короткостроковий контракт, то за нею зберігається місце роботи.

Юрій Калгушкін розповів, що з 1 січня зарплату військовослужбовцям збільшили в 2-2,5 раза. Залежно від посади зарплата військових тепер становить від 7 до 13 тис. грн.

Микола Мірошник

Автор: Менеджер сайта