Маленьких онкохворих харків’ян оздоровлять в Австрії

17.11.2017 09:15 Суспільство
Фото: tdmu.edu.ua Фото: tdmu.edu.ua
У червні 2018 року 12 пацієнтів онкогематологічного відділення Харківської міської дитячої клінічної лікарні № 16 відправляться у Ібс-на-Дунаї.

Захід пройде в рамках програми міжнародного співробітництва між Харківською міською радою та австрійською екологічною організацією «Глобаль 2000». Повідомляє прес-служба Харківської міськради.

Найближчим часом буде складений список з 12 дітей, хвороба яких перебуває в стадії ремісії. Уже традиційно маленьких харків'ян прийматиме австрійське місто Ібс-на-Дунаї. Під час поїздки дітей супроводжуватимуть харківські лікарі, які володіють німецькою мовою.

Вже 22 роки, завдяки спонсорській підтримці австрійської сторони, українські діти мають можливість лікуватися і відпочивати в Австрії. За цей час курс оздоровлення пройшли 2,5 тис. дітей.

— Коли я вперше потрапив до Харкова в 1990-х роках, то був вражений тим, що відсоток ремісії серед дітей, хворих онкогематологічними захворюваннями, становив 5 %. За ці 22 роки, що ми співпрацюємо з Харковом, нам вдалося довести спільними з містом зусиллями відсоток ремісії до 75 %. Це величезний успіх у лікуванні таких захворювань, — наголосив менеджер організації «Глобаль 2000» Крістоф Отто.

Читайте також: У центрі Харкова обмежать рух

Андрій Соха

 

Автор: Администратор сайта