Малозабезпечених харків’янок навчили більше заробляти

25.09.2015 06:37 Суспільство
фото Юлії Шматченко фото Юлії Шматченко
Ще вчора більшість з них не знала, як звести кінці з кінцями. А сьогодні вони легко корегують свій бюджет та позбавляються фінансових дірок, а деякі навіть свою справу починають.

Харківщина стала однією з пілотних областей, де стартувала програма «Розширення підприємницьких та лідерських можливостей для жінок». Американці (Агенство США з міжнародного розвитку) дали українцям гроші на навчання малозабезпечених, пенсіонерок, безробітних, жінок з обмеженими можливості, переселенок, вдов, одиноких та багатодітних матерів фінансовій грамотності.

Впродовж 2015 року було проведено 20 трененгів. Окрім Харкова, заняття проходили у Дергачах, Куп’янску та Чугуєві. «За парти» сіли понад 350 жінок. Вік учасниць був різний, наймолодшій — 15 років, найстаршій — 82 роки. Отримані знання жінки відразу застосовували на практиці.

- Коли ми вдруге приїхали до Куп’янська, одна з найстарших жіночок поділилася своїм досягненням. Після наших занять вона з конспектами пішла до банку і змусила працівників установи зробити перерахунок її регресних грошей. Після перерахунку знайшлися «загублені» 120 грн, - розповідає тренерка проекту Тетяна Ісаєва.

Інша учасниця розпочала діяльність щодо повернення грошей зі страхової компанії. Ще одна жінка почала боротьбу за повернення вкладених коштів в автотрейдинг.

Якщо на початку програми чоловіки із сарказмом та іронією ставилися до навчання своїх жінок, то зараз ставлять тренерам запитання: «Коли такі тренінги будуть для чоловіків проводити?».

Юлія Міронюк

 

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта