Меморіальну дошку патріотам відкрили у Харкові. Фото

21.11.2018 15:42 Суспільство
Фото: kharkivoda.gov.ua Фото: kharkivoda.gov.ua
21 листопада, у День Гідності та Свободи, у холі будівлі Харківської облдержадміністрації облаштували меморіальну дошку патріотам, які захистили область у 2014 році.

Заступник голови ХОДА  Михайло Черняк під час заходу наголосив, що «відкриття меморіальної дошки патріотам, які відстояли область від російських загарбників у 2014 році, — ініціатива громадськості, яку, безумовно, підтримало керівництво області».

Координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін зазначив, що важливо пам’ятати та відзначити внесок абсолютно всіх, хто в 2014-му відстояв Харківщину від загарбників, передає прес-служба ХОДА.

— Два роки тому Президент Петро Порошенко відкривав в обласній адміністрації дошку бійцям «Ягуару», які звільнили будівлю від сепаратистів у 2014-му. Але заради справедливості ми мали встановити дошку і звичайним харків’янам-патріотам, які навесні 2014 року відстояли місто. Тим, хто в березні та квітні отримував поранення, але вистояв. Ультрас харківського «Металіста», які брали активну участь у тих подіях. Нашим жінкам, які потім стали рушійною силою волонтерства. Представникам влади, які боролися за область і не здали її, як це відбулося в Луганську та Донецьку, — сказав Володимир Чистилін.

Читайте також: У Зачепилівці з легендарного трактора зробили пам'ятник хліборобам. Фото, відео