Мешканці Ізюма вийшли на акції протесту, вимагаючи ремонту доріг (ФОТО, ВІДЕО)

09.06.2015 08:51 Суспільство
Сьогодні автомобілісти та пішоходи Ізюма влаштували мітинг на центральній площі міста біля мерії, де проходила сесія міськради.

В акції взяли учать близько 60 власників автівок та більше 150 "піших" містян. Вони принесли на площу порізані шини та зламані ресори.

Як повідомив "СК" активіст та депутат Ізюмської міської ради Валерій Марченко, 2,5 місяця тому з міського бюджету було виділено 3 млн грн на ремонт місцевих доріг. Але процес поки не зрушив з місця: тендер, який визначив виконавця робіт, визнали недійсним, виявивши велику кількість помилок, допущених при проведенні.

На думку активістів, міська влада зумисне затягує процес. Мітингувальники виступили з вимогами біля будівлі мерії, але до них ніхто не вийшов. Тоді група активістів пройшла до сесійної зали, де повторила вимоги депутатам: розпочати ремонт протягом двох тижнів і навіть підняли питання відставки міського голови.

Мер міста Олександр Божков називає акцію протесту політичним піаром. Втім, до вимог автомобілістів ставиться з розумінням.

- Через Ізюм проїхала вся важка техніка до зони АТО, тому місцеві дороги перетворилися на місиво, - говорить Олександр Божков. За його словами, заминка, справді, виникла через претензії КРУ щодо проведення тендера. Особи, які відповідали за тендер, будуть притягнуті до відповідальності, обіцяє очільник міста. Там часом проект щодо ремонту доріг розбили на частини, вартість кожної з яких - менше 1 млн грн, що дозволяє обирати виконавця без проведення тендера. Так буде швидше, пояснює мер і обіцяє, що ремонтувати дороги почнуть вже через 12 днів.

 

 

Тетяна Огородня

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта