Ми маємо припинити закриття поштових відділень у селах — Президент України

19.12.2018 16:20 Суспільство
Фото: president.gov.ua Фото: president.gov.ua
Петро Порошенко закликав керівництво «Укрпошти» припинити закриття поштових відділень і звільнення листонош.

Як повідомляє сайт Президента України Петра Порошенка, Глава Держави порадив керівництву «Укрпошти» переглянути свою позицію щодо закриття відділень у сільській місцевості та звільнення листонош. Про це він сказав під час зустрічі з представниками «Укрпошти» і міністром інфраструктури Володимиром Омеляном, яка відбулася 11 грудня.

— Ми маємо припинити закриття поштових відділень в селах, особливо у віддалених селах. Треба забезпечити їх підтримку за рахунок загального балансу «Укрпошти». Я ініціював внесення до Держбюджету 500 мільйонів гривень, які б компенсували збитки «Укрпошти» для доставки пенсій, — зазначив Президент України.

Також Петро Порошенко наказав припинити звільнення листонош.

— Наказую припинити звільнення листонош. На сьогодні 500 мільйонів гривень дозволять забезпечити і відповідне підвищення заробітної плати, і захистити листонош. Бо це не просто доставка пенсій, доставка газет. Можливо для людини похилого віку — це єдиний зв'язок зі світом, — розповів Глава Держави.

Президент України закликав міністра інфраструктури проконтролювати питання з доставкою пенсій, збереженням відділень пошти та забезпеченням зарплат листонош.

Читайте також: Чи будуть платні послуги в сімейних лікарів – коментарі МОЗ