Місто студентів впроваджує QR-коди

30.08.2017 10:14 Суспільство
Харків традиційно називають першою столицею України та містом студентів. 37 вищих навчальних закладів кожен рік приймають десятки тисяч першокурсників.

З урахуванням усіх студентів, та ще із слухачами коледжів та технікумів, студентська молодь, справді, може складати населення немаленького міста. Високі стандарти освіти, відмінна наукова база, розвинена інфраструктура роблять Харків привабливим і для іноземних абітурієнтів.

Поточний учбовий рік стане знаковим для харківських студентів. ПриватБанк нещодавно запропонував всім передову технологію оплати будь-яких платежів. Перша сімка ВНЗ Харкова вже вирішила запровадити у себе прийом платежів через QR-код. Цей сервіс дуже спростить життя всім, хто як мінімум кожний семестр сплачує за навчання та гуртожиток. Процедура займає кілька секунд, дуже проста і виключає помилки у реквізитах, сумах та призначеннях платежу.

“Відтепер не треба збирати великі суми готівкою, виписувати або фотографувати дані квитанцій, стояти у чергах до каси, заповняти папірці, - пояснює керівник напрямку масових платежів ГРУ ПриватБанку у Харківській області Олег Дробицький. - Достатньо встановити на смартфон додаток Приват24, відсканувати QR-код з плакатів, які розміщені у навчальних корпусах і гуртожитках і підтвердити оплату з банківської карти. У Харкові виготовлені плакати для всіх ВНЗ та коледжів. Сім вищих навчальних закладів міста вже готові приймати оплату через QR-код”.

Технологія не передбачає жодних додаткових витрат для учбових закладів і суттєво спрощує роботу їх бухгалтерій. Крім цього, це ще дуже вигідно для платників. Банківська комісія за платіж через QR-код складатиме лише одну гривню. Харківські першопрохідці QR-платежів вже оцінили новий сучасний сервіс ПриватБанку.

“Донька, на жаль, не потрапила на бюджетне місце омріяної спеціальності. Довелося подавати документи на контракт фармацевтичного університету, - розповідає батько першокурсниці Віталій Шаповаленко. - Поспішили відразу заплатити за перший семестр та гуртожиток. Вже приготувалися шукати банкомат, знімати готівку, займати чергу та заповняти у формулярі складні реквізити... Але нам сказали, що є простіший спосіб. В деканаті провели швидкий інструктаж і прямо там кількома дотиками у смартфоні я здійснив необхідні платежі. Квитанції залишилися в архіві власного кабінету у Приват24. При необхідності їх можна роздрукувати”.

У Харкові сервіс QR-платежів підключили:

Національний фармацевтичний університет

Національний технічний університет - ХПІ

Національний університет будівництва та архітектури

Національний педагогічний університет ім. Г. Сковороди

Національний технічний університет сільського господарства ім. П. Василенко

Державна академія культури

Державна академія фізичної культури

Інші ВНЗ та коледжі Харкова і області теж розглядають можливість впровадження вже цього року технології QR-платежів.

Автор: Администратор сайта