Міжнародні проекти Фельдман Екопарк-2017: від порятунку білих носорогів до створення хаба щодо захисту природи

20.01.2017 09:10 Суспільство
Фото: google.com.ua Фото: google.com.ua
Фельдман Екопарк провів презентацію міжнародних проектів і напрямів роботи, запланованих на 2017 рік.

Як зазначив засновник Регіонального ландшафтного парку, народний депутат України Олександр Фельдман, в сьогоднішньому світі вже немає локальних екологічних проблем, зараз як ніколи необхідно об'єднувати зусилля для порятунку біологічного різноманіття на планеті. Тому Фельдман Екопарк бере участь у багатьох міжнародних програмах, деякі з яких можуть здатися екзотичними. Таких, наприклад, як порятунок білих північних носорогів спільно із зоопарком Двур Кралове (Чехія) або розведення червоних ара для реінтродукції в Біосферний заповідник Майя в Гватемалі.

«Ми всі - частина великого живого світу. Я категорично проти ізоляціонізму, ми повинні стати повноцінними партнерами для провідних екологічних організацій. На щастя, у нас є фахівці світового рівня, які можуть виконувати проекти будь-якої складності. Одне з наших завдань на наступний рік - це формування тревел-грантів для українських вчених і екологів, щоб вони мали можливість залишатися в основній світовій науковій та природоохоронній повістці, - підкреслив Олександр Фельдман. - Наші вчені сьогодні, на жаль, «невиїзні» з економічних причин. І цю ситуацію необхідно змінювати».

Фельдман Екопарк планує розвивати співпрацю з багатьма відомими міжнародними організаціями, серед яких Animal Defenders International (Міжнародна організація захисту тварин), World Animal Protection (Всесвітня організація захисту тварин) і багато інших. Серед освітніх, просвітницьких, дослідницьких і правозахисних міжнародних програм Екопарку на нинішній рік - створення спільного чесько-українського освітнього проекту «EDUZOO 2017-20» для зоологів і ветеринарів України (спільно з Празьким зоопарком). Інший масштабний проект - створення спільно з IUCN (Міжнародним союзом охорони природи) на базі екопарку одного з якірних в Східній Європі хабів із захисту природи і популяризації сталого розвитку суспільства. Крім того, заплановано створення Канадсько-українського центру порятунку тварин в партнерстві з «Hope forWildlife» - найбільшим центром Канади з порятунку диких тварин.

Важливою подією року стане щорічне зібрання Наглядової ради Фельдман Екопарк, до складу якої входять Єрусалимський патріарх Феофіл III, посол доброї волі ООН Насер Халілі, представник Human Rights Watch Олександра Рейзл і інші громадські діячі та екозахисники світового рівня.

«Я вдячний усім їм за увагу до нашої країни, за небайдужість та уроки мудрості, терпіння і поваги. Пишаюся таким партнерством, допомога цих людей неоціненна. Я також хочу подякувати багатотисячну армію друзів нашого Екопарку. З кожним роком нас стає все більше», - підкреслив Олександр Фельдман.

Автор: Администратор сайта