Мобілізація в цифрах. Скільки призовників уже набрали військкомати Харківщини

12.08.2014 12:12 Суспільство
http://ipress.ua/ http://ipress.ua/
У рамках третьої хвилі мобілізації на території Харківської області вже набрано 30 % військовозобов'язаних від плану.

Про це сьогодні у ході прес-конференції розповів заступник військового комісара Харківського обласного військового комісаріату полковник Юрій Калгушкін.

- Планове завдання з укомплектування військових частин військовозобов'язаними і техніками по Харківській області складає близько 3 тис. чоловік. Автотранспортної техніки потрібно приблизно 200 одиниць, - сказав Юрій Калгушкін. - Станом на 12 серпня на 30 % укомплектовані військові частини, закріплені за Харківською областю. Їх трохи більше десяти. Автотранспортної техніки зібрано на 20 %.

За словами Юрія Калгушкіна, зараз у військових комісарів виникає низка проблем з підприємствами, керівництво яких умисно саботує мобілізацію. Зокрема, підприємства відмовляються надавати військовим техніку і не хочуть сповіщати про призов своїх військовозобов'язаних співробітників. Пояснюють таку поведінку тим, що нібито вся техніка знаходиться в несправному стані, а працівники у відпустках.

- Серед підприємств, які не забезпечують явку своїх працівників до районних військкоматів, — Харківський машинобудівний завод “ФЕД”, Харківський завод шампанських вин. Що стосується поставки техніки, то серед порушників — ВАТ “АТП-16375”, “Південкабель”, “Хладопром”, Люботинський завод “Продтовари” тощо, - розповів Юрій Калгушкін.

За його словами, третя мобілізація відрізняється від двох попередніх у першу чергу тим, що цього разу акцент робиться саме на добровольцях. Так, на сьогодні в зону АТО з Харківщини вже поїхали близько 100 таких військовозобов'язаних. Однак мобілізація ще не означає, що призовник потрапить саме у гарячі точки Донбасу. Зараз більшість таких бійців направляють у частини, розташовані на території Харківської області.

- Те, що не всі 100 % призовників потраплять у зону АТО, це точно. Яка це буде кількість призовників, я наразі не знаю. На Донбас можуть перекинути як всю військову частину, так і окремі її підрозділи, - пояснив Юрій Калгушкін.

Зараз повістки по Харківській області вже отримали 10 тис. чоловік. Працівники військкоматів зафіксували близько 100 випадків відмов в отриманні повістки. Про кожний такий випадок інформація повідомляється у правоохоронні органи.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта