Мобільний інтернет 3G навесні збільшить територію покриття

16.02.2016 15:55 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
Перші запуски мережі нового покоління в містах Харківської області намічені на цю весну.

Про це повідомив технічний директор Vodafone Україна Андрій Терещук 16 лютого в ході прес-конференції. За його словами, обсяг робіт з впровадження інноваційної мережі по всій країні великий. Закінчити всі роботи обіцяють до середини року.

- Перші запуски в області здійснюватимуться в березні-квітні, - повідомив Андрій Терещук. - У нас є перелік населених пунктів з базовими станціями роздачі зв'язку. Ми проводимо об'їзди цих точок, перевірки, отже, підготовка активно почалася.

Зараз, за даними мобільного оператора, їхньою 3G мережею охоплено 35% населення України. До кінця року обіцяють збільшити цей показник до 50%. А вже на протязі 4 років охопити всі населені пункти, де живе не менше 10 тис. людей.

Як відзначили представники Vodafone Україна, сьогодні Харків - лідер з використання 3G Інтернету в Україні. Місто випередило навіть інтернет-користувачів Києва. За підрахунком компанії, кількість користувачів мобільного інтернету збільшилася на 21 %. Таким чином кожен четвертий харків'янин-абонент Vodafone користується 3G.

Довідка. Інтернет 3G від Vodafone вперше в Україні запустився в Харкові 28 грудня 2015 року. Новинка з'явилася в метрополітені міста. З моменту запуску мережі загальне денне споживання 3G трафіку в мережі Vodafone збільшилося на 33,6 %. А за рік обсяги інформації, що передається в мобільній мережі, збільшилися в 5 разів.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта