Аварійному будинку відмовляють у фінансуванні на Харківщині

20.10.2015 12:00 Суспільство
Фото: bankoboev.ru Фото: bankoboev.ru
Багатоповерховий будинок у Люботині потрапив у програму реалізації міні-проектів, однак ремонт у ньому може зірватися.

Загроза невиконання цього міні-проекту під назвою «Затишний дім» з’явилася через неможливість взяття фінансових зобов’язань по будинку, повідомляє Харківська облрада. Будинок є кооперативною власністю мешканців і в цьому, виявляється, труднощі.

Разом із тим, із 173 міні-проектів, що стали у 2015 році переможцями обласного конкурсу «Разом у майбутнє», на сьогодні реалізовано 136, загалом 79% від загальної кількості. У 22 районах та 6 містах регіону громади змогли втілити ті проекти, які вважали пріоритетними та необхідними. А це 107 енергозберігаючих, 6 екологічних та 18 соціальних міні-проектів.

Щодо інших 37 проектів, то вони знаходяться на стадії реалізації. Зокрема, 22 міні-проекти буде втілено впродовж жовтня. Наразі отримано експертизу, укладено договори, придбано частково або повністю матеріали, ведуться ремонтні роботи тощо. У листопаді планується завершення ще 14 проектів.

Найбільш активно впроваджуються міні-проекти в Куп’янську, Лозовій, Первомайському та Чугуєві, Балаклійському, Близнюківському, Богодухівському, Вовчанському, Зачепилівському, Зміївському, Красноградському, Первомайському та Харківському районах.

На 1 жовтня з обласного бюджету профінансовано всі 173 міні-проекти на суму 13,020 млн грн.

Тетяна Лісна

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта