На фестиваль у Харкові з’їдуться вертепні колективи з усієї України

10.01.2018 17:55 Суспільство
Фото: ukrainianpeople.us Фото: ukrainianpeople.us
Протягом двох днів — 13 та 14 січня — близько півтисячі учасників фестивалю виступатимуть з вертепами та колядками у центральних парках Харкова та в багатолюдних місцях по всьому місту — поблизу супермаркетів, лікарень, на майданчиках біля святкових ялинок.

Про це повідомили у ХОДА.

«Вертеп-фест відбувається на Харківщині вже вдруге. Це ініціатива громадськості, яку обласна адміністрація не могла не підтримати, адже цей проект об’єднує всю Україну. В цьому році фестиваль став по-справжньому всеукраїнським, — розповів заступник голови — керівник апарату ХОДА Анатолій Бабічев. — Мета фестивалю — привернути увагу до нашої культурної спадщини, традицій, по-новому подивитися на нашу історію. Незважаючи на ситуацію на Донбасі, творчі колективи охоче приїжджають на Харківщину, адже саме тут твориться нове майбутнє нашої країни».

Окрім професійних творчих майстерень, у цьому році до проведення заходу долучилися студентські колективи, представники Української академії лідерства.

Головним заходом першого дня фестивалю стане вертеп — парад, який пройде в Харкові, на вулиці Сумська, з 12:00 до 13:00. Учасники зберуться на площі Конституції та пройдуть святковою ходою до площі Свободи.

14 січня колективи зберуться в парку ім. Горького, щоб разом із харків’янами взяти участь у всеукраїнській акції — заспівати колядку «Нова радість стала».

Читайте також: Безпритульного поні знайшли у центрі Харкова. Фото

Микола Мельник