На Харківщині можуть зникнути профтехучилища

21.07.2015 13:58 Суспільство
Фото: progorod Фото: progorod
ПТУ Харківщини можуть об'єднати в багатопрофільні центри освіти.

Сьогодні, 21 липня, головами обласних адміністрацій на селекторній нараді міністра освіти і науки Сергія Квіта розглядалося питання оптимізації мережі загальноосвітніх, професійно-технічних та вищих навчальних закладів.

Як розповів Сергій Квіт, сьогодні головна ідея міністерства - це створення на базі закладів професійної технічної освіти регіональних багатопрофільних центрів професійної освіти.

Тому замість десятка ПТУ в кожній області будуть функціонувати кілька таких центрів. Також в Україні будуть закриті деякі школи малої наповненості.

Директор Департаменту науки і освіти Харківської облдержадміністрації Анатолій Бабічев розповів, що процес переформатування та оптимізації професійно-технічних закладів проходить і на Харківщині.

Зокрема, в профільне міністерство вже направлено пропозицію щодо об'єднання 8 ПТУ в 3 нові центри. Крім того, в області планується реорганізувати або закрити 43 школи малої наповненості.

Крім цього, директор департаменту розповів, що цього року на сесії обласної ради двічі виділялися кошти на купівлю шкільних автобусів.
До кінця жовтня з обласного бюджету будуть виділені гроші на купівлю 10 автобусів, - зазначив Анатолій Бабічев.

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта