На Харківщині слідкуватимуть за злочинцями он-лайн

23.02.2016 10:43 Суспільство
Фото: Тетяна Василець Фото: Тетяна Василець
В області представили роботу нової системи криминального аналізу в регіоні в режимі реального часу.

У планах управління Нацполіції здійснювати охорону громадського порядку за допомогою сучасних технологій. Для цього у Харкові сьогодні, 23 лютого, представили унікальну електронну інтелектуальну систему «Ricas».

Вона дозволяє оперативно керувати нарядами швидкого реагування та розкривати злочинів за «гарячими слідами».

У режимі реального часу в ній відображається інтерактивна карта міста й області, зокрема, спалахи злочинності. Також у цій системі зберагіється інформація про те, які злочини розкриті, які ні, де знаходяться патрулі, і навіть анкети злочинців, причетних до скоєних протиправних дій. До системи підключені камери Харкова. Тому онлайн можна бачити, що відбувається у певній точці міста.

Розробники системи, зокрема начальник управління інформаційного забезпечення ГУ Національної поліції в обалсті Дмитро Узлов розповів, що цій системі немає аналогів.

- Приємно, що це наш національний продукт, який створено зокрема й ентузіастами із Харкова. До розробки системи долучилося наше управління, а ткаож місцеві ІТ-компанії, - розповів Дмитро Узлов. - На створення подібних систем у країнах світу витрачають мільйони доларів.

За його словами, із новою системою можуть працювати як автомобільні патрулі, так і піші. Групи швидкого реагування будуть оснащені спеціальними планшетами, на які надходитиме оброблена інформація із сектору реагування протягом 1,5 хв.

Правоохоронці запевнили, що система надійно захищена. Для роботи з нею використана ситема шифрування та ін. Бандити доступ до неї не матимуть. Доступ до цієї системи матиме лише дуже вузьке коло осіб.

Щоб  «Ricas» остаточно запрацював на Харківщині потрібне відповідне фінансування. Дмитро Узлов назвав цифру у приблизно 1,5 млн доларів. 

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта