На Харківщині створено другу об'єднану громаду

31.03.2016 12:09 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Відповідне рішення було прийнято 29 березня. Про це повідомила керівник Харківського регіонального Офісу з підтримки реформи місцевого самоврядування Діана Баринова

До Мереф'янської об'єднаної громади увійшли Мереф'янська міська і Утківська селищна ради Харківського району. Рішення про об'єднання Мереф'янська міська рада прийняла 25 березня, а Утківська селищна рада - 29 березня. Чисельність населення об'єднаної громади складає понад 25 тисяч осіб.

Зараз готуються документи для подання в Центральну виборчу комісію з призначенням перших виборів голови та депутатів ради, - повідомляє прес-служба ХОДА.

За кількістю абітурієнтів Харківщина на четвертому місці

«Для забезпечення переходу об'єднаної громади на прямі взаємовідносини з Державним бюджетом України найближчим часом необхідно вносити зміни до Перспективного плану формування територій громад Харківської області, адже зазначена громада об'єдналася з невеликими розбіжностями від плану: Яковлівська сільрада, яка відповідно до перспективного плану повинна була увійти до складу Мереф'янської об'єднаної громади, рішення про об'єднання не прийняла і розглядає в перспективі іншу конфігурацію - приєднання до іншого центру майбутньої об'єднаної громади», - зазначила Діана Баринова.

Мереф'янська громада стала другою об'єднаною громадою на Харківщині. У першій самодостатній громаді області - Старосалтівській - 27 березня вже пройшли вибори голови та депутатів об'єднаної ради.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта