На Харківщині відкрили пункт пропуску, закритий через загрозу африканської чуми (ДОПОВНЕНО, ФОТО)

13.02.2014 11:00 Суспільство
Фото Тетяни Василець Фото Тетяни Василець
Учора о 20.00 відновився рух транспортних засобів у місцевому пункті пропуску "Олександрівка-Безіменна", що у Золочівському районі.

Про це кореспондент “СК” повідомив із місця події.

Нагадаємо, 11 вересня 2013 року за постановою Кабміну в'їзд транспортних засобів через "Олександрівку-Безіменну" був заборонений через загрозу занесення в Україну вірусу африканської чуми свиней. Пункт пропуску працював лише у пішоходному режимі.

Нині на місцевому пункті пропуску встановили дезінфекційну систему. Вона працює автоматично, аерозольним способом обробляє колеса автотранспорту. На обслуговування однієї машини витрачається 15-20 сек. За цей час використовується 500 г дезінфекційного засобу естонського походження. За словами начальника Золочівського прикордонного пункту ветеринарної медицини Володимира Полежаєва, така обробка дозволяє знищити небезпечний вірус африканської чуми та не допустити його проникнення на територію України. 

- На пункті також цілодобово чергують чотири інспектори ветеринарної служби. Вони слідкують за ситуацією, попереджаючи розповсюдження небезпечного вірусу, вилучають у громадян, які перетинають кордон, продукцію тваринного походження: м’ясо, сало, - розповів Володимир Полежаєв.

Окрім цього, пункт облаштований дезінфекційними килимами, інформаційними матеріалами та попереджувальними знаками. На модернізацію витратили близько 100 тис. грн позабюджетних коштів. За словами голови Золочівської РДА Ігоря Горішнього, кошти надали комерційні структури району.

- На Золочівщині з’явилися небайдужі люди, які зголосилися надати гроші на облаштування пропускного пункту, тим самим зменшивши соціальну напругу в районі. Із закриттям цього пункту від людей надходило багато нарікань, - сказав Ігор Горішній.



На території Харківщини нині працює два автомобільні місцеві пункти пропуску. Усього ж в області 51 місцевий пункт пропуску. За словами заступника голови ХОДА Василя Хоми, на території України, яка межує з РФ, тільки на Харківщині працює два автомобільні пункти пропуску: "Журавлівка" , а тепер ще й "Олександрівка-Безіменна".

- Інші 49 місцевих пунктів пропуску працюють у пішохідному режимі. Дев’ять - постійно, інші ж працюють або у відповідні години, або за заявками місцевих жителів, - сказав Василь Хома.



За добу прикордонники на "Олександрівці-Безіменній" пропускають 250 транспортних засобів та 600 осіб.

Тетяна Василець

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта