На Харківщині збільшилося поголів'я великої рогатої худоби

04.06.2015 05:54 Суспільство
Фото: http://www.gazeta.ru/ Фото: http://www.gazeta.ru/
У Харківській області кількість корів збільшується за рахунок високопродуктивних порід.

У Харківській області кількість корів збільшується за рахунок високопродуктивних порід. 

 - На 1 січня 2015 року у нас було 97 тис. голів великої рогатої худоби, на сьогодні - 101,2 тис. Ми збільшили поголів'я більш ніж на 4,2 тис. При цьому було збільшено і поголів'я корів - майже на 200, - розповів заступник голови Харківської облдержадміністрації Марк Беккер.

Єдина сфера, в якій спостерігаються негативні тенденції, - це птахівництво. Це пов'язано, в першу чергу, з ветеринарною санацією, яка проходить на птахофабриках ТОВ ТД «Богодухівська птахофабрика» Дергачівського району та ПАТ «Крос-п/ф «Зоря» Харківського району.

- Будь-яке тваринницьке підприємство повинно проходити ветеринарну санацію. Це відповідає санітарним вимогам. Швидше за все, там є певні питання фінансування. Але власники стверджують, що вони проводять ветеринарну санацію і повинні найближчим часом (не уточнюють коли) знову посадити птицю, - пояснив Марк Беккер.

Що стосується птахофабрики «Курганський бройлер» Балаклійського району, то це підприємство вже здійснило посадку першої партії молодняку птиці для вирощування близько 80 тис. голів. За 1,5 - 2 місяці тут планують довести поголів'я курчат-бройлерів до 1 млн голів.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта