На харківському заводі підвищать зарплату

12.06.2017 12:00 Суспільство
http://kharkivoda.gov.ua/36/87016 http://kharkivoda.gov.ua/36/87016
До кінця року зарплату на заводі «Турбоатом» буде підвищено на 20 %.

Про це повідомила губернатор області Юлія Світлична під час зустрічі з колективом підприємства.

12 червня керівник ХОДА відвідала ПАТ «Турбоатом». Юлія Світлична поспілкувалася з колективом і провела нараду з менеджментом підприємства, а також ознайомилася з роботою випробувально-складального цеху. Працівникам підприємства голова ХОДА повідомила приємну новину - до кінця року середня зарплата на «Турбоатомі» зросте на 20 % (близько 1,5 тисячі гривень). Про це повідомляється на сайті ХОДА.

- Думаю, що це нормально: коли у підприємства є замовлення і є фінансовий результат, він повинен відбиватися й на зарплаті кожного з вас, - сказала Юлія Світлична. - Ми вже були на декількох промислових підприємствах і домовилися з власниками та менеджментом (у залежності від форми власності) про підвищення соціальних гарантій для кожного робітника. На 5-ти великих промислових підприємствах Харківської області для 15-ти тисяч харків'ян заробітна плата буде підвищуватися.

Генеральний директор ПАТ «Турбоатом» Віктор Суботін підтвердив готовність виконати завдання, що поставлене Юлією Світличною.

- На сьогодні середня заробітна плата по підприємству - 8 тисяч гривень. У першому півріччі 2017 року зростання зарплати склало до 8 %. Завдання Юлії Олександрівни будемо виконувати - протягом року піднімемо до 20 %, - запевнив Віктор Суботін.

Він також повідомив, що на даний момент підприємство завантажено замовленнями, є завантаження також і на наступний рік, а зараз іде робота над контрактами до 2022-го.

- Завдяки тісній координації з облдержадміністрацією ми змогли отримати замовлення від українських енергетиків – це «Укргідроенерго», НАК «Енергоатом», теплові станції, - розповів генеральний директор «Турбоатому». - Ми активно працюємо над експортним потенціалом. Нещодавно були в Болгарії та Фінляндії, наступного тижня відлітаємо до Казахстану і Узбекистану. У нас є хороша перспектива на найближчі роки. Готуємося до міжнародного економічного форуму у вересні. У нас є хороша традиція підписувати на цьому форумі нові контракти.

Сучасний дитсадок відкрили в селі на Харківщині (Фото)

Нагадаємо, голова ХОДА домовилася про підвищення соціальних гарантій з власниками та менеджментом п'яти великих промислових підприємств регіону: заводу ім. Малишева, ХТЗ, Харківського плиткового заводу, ГПУ «Шебелинкагазвидобування» і ПАТ «Турбоатом». У середньому зарплати для 15000 працівників підприємств зростуть на 1000 грн.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта