На Пролетарській і Центральному ринку встановили намети для обігріву

25.01.2014 12:26 Суспільство
http://donbass.ua/ http://donbass.ua/
Пункт обігріву у зв'язку з сильними морозами з'явився вчора біля ст. м.«Пролетарська», ще один встановлять сьогодні на Центральному ринку.

Про це сьогодні, 25 січня, повідомив помічник начальника ГТУ ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

За його інформацією, перший пункт співробітники ДСНС встановили між автовокзалом і станцією «Лосєве-2» в Орджонікідзевському районі, оскільки в цьому місці велике скупчення людей: тут знаходяться транспортні пересадочні вузли і ринок, черезякі проходять люди.

- Сьогодні ми встановимо ще один намет біля Центрального ринку, де теж багатолюдно. Будь-який бажаючий може зайти сюди обігрітися, отримати гарячу їжу та чай. Щороку при зниженні температури нижче 20 градусів морозу ми встановлюємо шість пунктів обігріву: на Холодній горі, Центральному ринку, на «Пролетарській», вулиці Героїв Праці, ТЦ «Барабашово, ще один намет розгортає Національний університет цивільного захисту, - повідомив помічник начальника обласного управління ДСНС.

Він уточнив, що продуктами харчування та дровами, а також електропостачанням пункти обігріву забезпечують районні адміністрації. У наметах буде регулярно проводитися санітарна обробка, чим теж займатимуться профільні фахівці райадміністрацій. Співробітники ДСНС (по троє на кожен пункт) чергуватимуть у наметах цілодобово. Пункти постійно перебувають на зв'язку з центральним диспетчерським пунктом держслужби, і в разі необхідності буде забезпечений приїзд як медичних працівників, так і співробітників інших служб, чия допомога знадобиться відвідувачам наметів.

Як повідомив Ігор Лупандін, з досвіду минулих років у день кожен пункт відвідує близько 200 чоловік. Намети для обігріву демонтують, коли нічна температура встановиться не нижче 10-12 градусів морозу.

За словами помічника начальника облуправління ДСНС, пересувні пункти обігріву розбиті і в районах Харківської області.

Нагадаємо, у Харкові на період сильних морозів соціальні служби відкрили пунктибезкоштовного харчування та обігріву.

Автор: Администратор сайта