На ремонт доріг Харківської області виділено найбільшу субвенцію по Україні

06.04.2018 15:30 Суспільство
Фото: sq.com.ua Фото: sq.com.ua
Цьогоріч планують відремонтувати 80 об'єктів місцевого значення.

За словами директора ДП «Харківський облавтодор» Ігоря Турченка, Харківська область отримала на ремонт доріг найбільшу державну субвенцію по Україні — 656 мільйонів гривень. 525 мільйонів витратять на дороги місцевого значення, а інші, 131 мільйон, підуть на ремонт комунальних об'єктів. Така сума обумовлена тим, що наш регіон займає лідируюче місце в країні не тільки за протяжністю державних доріг, а й місцевих — 2271,1 кілометра і 7328,9 кілометра відповідно. Всього в області — 9600 кілометрів доріг.

За дорученням губернатора Юлії Світличної ми склали перелік доріг місцевого значення, які будуть відремонтовані за ці кошти. В першу чергу погоджували цей список з місцевими органами влади, головами РДА та ОТГ, — розповідає Ігор Турченко. — Перелік вийшов з 80 доріг по всій області і 238 вулиць комунальної власності. Зараз вже цей список погоджений в «Укравтодорі», отримали від них відповідного листа. Наші інженери з 80 об'єктів вже обстежили 15 в шести районах області. Наступного тижня будуть оголошені перші тендери. Протягом місяця визначиться підрядник і будемо приступати до виконання робіт.

Як повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко, виділені кошти розподілені по всіх районах і ОТГ області згідно з протяжністю доріг в тому чи іншому куточку регіону. Наприклад, Харківський район найбільший за протяжністю доріг, за ним йде Сахновщинський. Тому туди буде спрямовано більше грошей на ці потреби, ніж в інші райони.

Савелій Мякушко