На роботу не дістатися. Вночі сильні снігопади засиплють Харківщину

09.12.2013 12:10 Суспільство
http://periferiya.info/ http://periferiya.info/

Вночі буде сильний снігопад і вітер до 20 м/с.

- Похолодання вже розпочалося, - розповіла "СК" завідувач сектора метеорологічних прогнозів Харківського гідрометцентру Євгенія Ляшенко. - Завтра вночі у Харкові -8...-10°, удень -6...-8°. Температура продовжить знижуватися 11 грудня. У цей день буде максимальний мороз — уночі -11...-16°, удень -6...-11°.

Температура почне поступове підвищуватися з 12 грудня. Вночі синоптики прогнозують -9...-14°, а вдень -4...-9°. Вже 14 грудня вночі очікують -4...-9°, а вдень стовпчик термометра покаже +1... -4°.
Похолодання пов'язане із циклоном, який наразі знаходиться над центральною частиною України. Сьогодні ввечері він досягне Харківщини, у зв'язку з чим очікується сильний снігопад і заметіль. Непогода розпочнеться у другій половині дня і триватиме всю ніч.

- Через циклон також посилиться вітер. Уночі це буде холодний північний вітер. Пориви досягатимуть 15...20 м/с, - додала Євгенія Ляшенко. - Завтра опади припиняться, але вітер залишиться.

У наступні дні сильних опадів не передбачається. Синоптики передають місцями незначний снігопад. До кінця грудня синоптики ще очікують сильні морози, але вони будуть нетривалими, по три-чотири дні.

Як запевнили у Гідрометцентрі, для даної пори року така погода є нормальною. Наразі середня температура навіть більша за минулорічну на 1-3°. Найхолоднішими ж місяцями традиційно будуть січень і лютий.

Ірина Гудзь

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта