На військовий облік візьмуть вісім тисяч юнаків Харківщини

10.01.2018 11:20 Суспільство
Фото: vycherpno.ck.ua Фото: vycherpno.ck.ua
В Україні стартувала приписка юнаків 2001 року народження при районних (міських) військових комісаріатах, яка триватиме до 31 березня. На Харківщині до військових установ повістками викличуть понад 8000 хлопців.

Приписна кампанія 2018 року проходить сумісно з представниками місцевих органів самоврядування, цивільними лікарями та правоохоронцями. Про це повідомили у Регіональному медіа-центрі Міноборони України.

«Хочу заспокоїти усіх рідних юнаків, що це лише всебічне вивчення майбутніх захисників України, на строкову ж службу їх можуть призивати не раніше ніж їм виповниться 20 років. А ось за неприбуття до райвійськкоматів передбачено адміністративну відповідальність», — зауважив тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Харківського обласного військкомату полковник Микола Мосенцев.

За словами військового, приписці при РВК не підлягають особи без громадянства та ті, хто перебуває у місцях позбавлення волі, проходить стаціонарний курс лікування чи має інвалідність.

Фото: Регіональний медіа-центр Міноборони України

«Під час кампанії проводиться попередній розподіл юнаків за родами військ та військовими спеціальностями відповідно до їхнього стану здоров’я та морально-психологічних якостей. Також ми пропонуємо хлопцям із числа старшокласників вступити до різних вищих військово-навчальних закладів. За попередніми даними, близько 400 юних мешканців Харківщини уже планують цього року стати на шлях здобуття офіцерських погон», — додав полковник Микола Мосенцев.

Довідка

У минулому році на Харківщині приписці при районних (міських) військкоматах підлягало близько 9000 осіб. Приблизно 10 % від усіх юнаків 2000 року народження тоді визнано такими, які ніколи не служитимуть в армії через наявність серйозної хвороби чи з інших поважних причин.

Микола Мельник