На Харківщині стягнули 185 мільйонів гривень аліментів

25.01.2019 10:30 Суспільство
Фото: Дзеркало суддів Фото: Дзеркало суддів
Минулого року державні виконавці Харківської області стягнули на користь дітей 185,7 мільйона гривень боргів зі сплати аліментів.

Про це 24 січня в ході засідання штабу з ліквідації заборгованості з виплати аліментів та заробітної плати, яке відбулося в рамках візиту на Харківщину, повідомив міністр юстиції Павло Петренко.

— За 2018 рік державними виконавцями Харківської області стягнено 185,7 мільйона гривень боргів з аліментів. Це на 117,2 мільйона гривень більше, ніж у 2017 році, коли наші виконавці стягнули з боржників 68,4 мільйона гривень. Фактично, завдяки запровадженню новацій двох пакетів законів #ЧужихДітейНеБуває, ми забезпечили трикратне зростання показників, — зазначив очільник Мін’юсту, передає прес-служба Головного управління юстиції в Харківській області. 

Читайте також: Які дороги Харківської області відремонтують у 2019 році. Перелік

Він також повідомив, що з початку дії законодавчих нововведень державними виконавцями регіону накладені обмеження на виїзд за кордон, керування автомобілем, користування зброєю та полювання відносно понад 10 тисяч неплатників.

Окремо державним виконавцям регіону вдалося стягнути 22,4 мільйона гривень боргів з підприємств, які не виплачували зарплати своїм працівникам.

Автор: Олександр Ушаков