На Харківщині капітально відремонтують понад сто кілометрів місцевих доріг

08.02.2018 12:02 Суспільство
Фото:pixabay.com Фото:pixabay.com
Цього року Харківщина отримає 656 млн грн державної субвенції на ремонт та утримання доріг місцевого значення.

Як повідомив 8 лютого заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Євгеній Шахненко, цього року дорожники області планують охопити поточним капітальним ремонтом 112 км доріг місцевого значення.

Сьогодні у середньому кошторисна вартість капітального ремонту одного кілометра дороги складає від 6 млн грн. Але все залежить від ширини шляху, тому, наприклад, вартість кілометра місцевих доріг 4 млн грн, розповів Євгеній Шахненко. До кожної дороги у районах потрібно підходити індивідуально. У першу чергу ми приділятимемо увагу аварійним ділянкам. Тому десь це буде ямковий ремонт, а десь капітальний, ділянками по 300-400 метрів.

На різного виду ремонти та утримання доріг із Дорожнього фонду, який запрацював з 1 січня 2018 року, наша область отримала 656 млн грн. Ці гроші, відповідно до протяжності доріг місцевого значення, отримають усі райони Харківщини. До прикладу, відомо, що Сахновщинському району, який має одну з найбільших протяжностей,  із цих грошей виділять 29 млн грн, і 15 млн із них підуть на поточний ремонт, а решта на утримання та обслуговування.

Також, за словами Євгенія Шахненка, із 656 млн грн приблизно 20 млн, можливо, підуть на ремонт мосту у Змієві.

Він поінформував, що у 2017-му з різних джерел область отримала близько 1,3 млрд грн на дорожну сферу. Для порівняння, у 2016-му ця цифра складала 300 млн грн. У 2018-му ж на дороги області обіцяють витратити з різних джерел і за допомогою надходжень з митних платежів до 3 млрд грн.

Харківщина має 7000 км доріг місцевого значення.

Читайте також: Безкоштовне встановлення лічильника: хто має право на пільгу

Автор: Тетяна Василець