На Харківщині відкрили Почесне консульство європейської країни

16.01.2019 10:11 Суспільство
Фото:kharkivoda.gov.ua Фото:kharkivoda.gov.ua
Це вже 14-та за рахунком дипломатична установа на території нашого регіону.

Цього тижня у Харкові запрацювало Почесне консульство Словацької Республіки. В його урочистому відкритті 15 січня взяли участь міністри закордонних справ Словаччини та України Мирослав Лайчак і Павло Клімкін та голова ХОДА Юлія Світлична.

Мирослав Лайчак, зокрема, відзначив, що «у нас є багато хороших проектів співпраці і величезний потенціал розвитку наших контактів у майбутньому. Саме тому ми вирішили відкрити почесне консульство в місті Харків».

Павло Клімкін, у свою чергу, сказав, що відкриття консульства надасть можливість використати унікальні дружні людські зв’язки — бізнесові, економічні — та підтягнути словацьку культуру на Слобожанщину.

— Сподіваюся, що й Слобожанщина зовсім іншим чином засвітиться у Словаччині», — додав міністр закордонних справ України.

Голова ХОДА Юлія Світлична відзначила, що домовленості щодо напрямків розвитку співпраці Харківщини та Словаччини вже є.

— Наші пріоритети — це відкриття промислових майданчиків у Словаччині, а також співпраця щодо розвитку машинобудування, харчової промисловості, проектів енергозаощадження, гуманітарних та освітніх проектів, — сказала Юлія Світлична.

Почесним консулом Словацької Республіки у Харкові призначений голова правління ПАТ «Корпорація ФЕД» Віктор Попов. 

Почесне консульство Словацьої Республіки у Харкові працюватиме за адресою: вул. Чернишевська, 26.

Читайте також: За електроенергію – по-новому: що необхідно знати про законодавчі нововведення

 

Джерело: ХОДА
Автор: Тетяна Василець