«Нафтогаз» безпідставно звинуватив газовиків у зриві запуску добового балансування

Promo
23.11.2018 14:18 Суспільство
Фото:UA.NEWS Фото:UA.NEWS
Прес-служба «Нафтогазу України» розповсюдила фейкову заяву.

У ній  «Нафтогаз» звинуватив операторів ГРМ у зриві запуску добового балансування через начебто некоректну інформацію, надану ними для наповнення платформи Оператора ГТС («Укртрансгазу»). Однак, напередодні саме Оператор ГТС звернувся до НКРЕКП з ініціативою перенести запуск добового балансування. У той же час газові компанії Харківщини вкотре вимушені заявити, що не бачать жодних підстав для зриву запуску, і підтверджують свою готовність до роботи в режимі добового балансування.

Ми повністю готові до початку роботи, заява, оприлюднена прес-службою «Нафтогазу», є повною вигадкою і фейком. «Укртрансгаз» має взяти на себе відповідальність за некоректну роботу програмного забезпечення і власну неспроможність закріпити за «Нафтогазом України» частину споживачів на платформі власної розробки.

Оцінка неготовності платформи Оператора ГТС до роботи в режимі добового балансування, яку розповсюдила прес-служба «Нафтогазу України», говорить про те, що материнська компанія повністю контролює «Укртрансгаз». У тому числі, у питаннях формування балансу газу, у якому «Нафтогаз України», як найбільший трейдер в Україні, має пряму зацікавленість, і ми вбачаємо в цьому прямий конфлікт інтересів.

Газові компанії з травня 2018 року першими в Україні перейшли на щодобове балансування газорозподільних систем. А наприкінці жовтня Європейське енергетичне співтовариство визнало, що анбандлінг операторів ГРМ в Україні повністю відповідає вимогам Третього енергопакета.

Читайте також: Знижка на зиму: субсидія чи пільга?