Найкрасивішу дівчину району обирали на Харківщині

09.07.2014 07:37 Суспільство
Іспанське фламенко, вечірні зірки та український прапор… Усе це поєдналося в районному конкурсі «Чарівна валківчанка – 2014».

Районний конкурс краси вже всьоме збирає глядачів на центральній площі Валок. Цього року в конкурсі взяли участь 14 дівчат, наймолодшим з них 16 років, найстаршій учасниці – 20. Географія конкурсу справді районна. Майже від кожної сільської ради було представлено красуню, а то й дві. Традиційно найактивнішим було місто Валки: у конкурсі взяли участь аж сім городянок з райцентру. 

У трьох конкурсах дівчат оцінювали понад 20 суддів. Головою журі була Ольга Нессон – «Королева Харкова – 2005», «Міс Україна – 2006», «Друга віце-міс Бікіні Всесвіту – 2005», «Пані Україна – 2009». Допомагали Ользі Наталія Карпенко («Міс студентство Харківщини – 2008», «Перша леді Харкова – 2008», «Перша віце-міс Харкова – 2009», голова конкурсу «Міс студентство», Посол доброї волі ООН в Україні), Тетяна Гордієнко («Міс Харківщина – 2012»), Анастасія Волкова («Чарівна валківчанка – 2013») і представники салонів краси, фотостудій, що були і спонсорами свята.

Усього було обрано чотирьох переможниць: три переможниці в номінаціях «Фото-красуня», «Міс Глядацьких Симпатій», «Віце-міс» і власне «Чарівна валківчанка – 2014».

Перший конкурс під назвою «Сучасна Українка» розпочався виходом учасниць в українських костюмах. До вибору наряду дівчата підійшли креативно: традиційні українські костюми конкурсантки доповнили сучасними елементами. Наприклад, Яна Кавас із Благодатного на противагу традиційній спідниці доповнила українську вишиванку стильними червоними брюками, інші дівчата осучаснили традиційний одяг різноманітними прикрасами та квітами.

У цьому конкурсі з уст учасниць лунали їхні життєві кредо. Так, Дар’я Звегінцева з Валок крокує життям із девізом «Бути поміркованою у своїх потребах, безкорисливою у своїх вчинках і щирою як із собою, так і з людьми». А учасниця з селища Ков’яги Юлія Сіренко живе за правилом «трьох Д»: «Бути динамічною, прагнути досконалості й не боятися дивувати світ, бо тільки тоді світ приємно здивує тебе». Наприкінці цього конкурсу учасниці розгорнули український прапор і виголосили девіз: «Молодь Валківщини за мир в Україні!»

Наступний вихід під назвою «Іспанський променад» запросив глядачів у пристрасну європейську країну: дівчата з’явилися в образах палких іспанок, виконавши танець фламенко. Після променаду учасниці поділилися своїми мріями. Це і мир в Україні, і подорожі світом, і справжнє кохання.

Фінальний конкурс-вихід мав назву «Вечірні Зірки»: перед глядачами конкурсантки з’явились у вечірніх сукнях. Саме під час цього виходу спеціальна група журі особливо уважно прислухалася до реакції глядачів і груп підтримок, щоб визначити «Міс Глядацьких Симпатій». Оголошували ім’я переможниці в цій номінації голова районної ради Юрій Яцина та Еліна Божко – «Міс Глядацьких Симпатій – 2013». Юрій Дмитрович привітав усіх присутніх з Днем молоді й подякував дівчатам за їхню активну участь у конкурсі.

Цього року найбільшу підтримку глядацького залу мала 16-річна учасниця з Валок Крістіна Кривич, що навчається в 11 класі Валківського ліцею ім. О. Масельського, вона ж і стала «Міс Глядацьких Симпатій – 2014».
Трьома фото-красунями стали конкурсантки з м. Валок, с. Шарівки та с. Баранового – Дар’я Звегінцева, Альона Денисенко та Інна Глушко відповідно.
«Віце-міс чарівна валківчанка – 2014» стала 17-річна Юлія Верещак з Валок – одинадцятикласниця ліцею ім. О. Масельського.

Всі учасниці отримали подарунки від керівництва району: золоті прикраси їм вручив голова райдержадміністрації Едуард Юрченко. Він зазначив, що цьогорічні конкурсантки є підтвердженням відомого вислову «Краса врятує світ».
Ім’я переможниці конкурсу оголосила голова журі Ольга Нессон, а корону першій красуні подарувала «Чарівна валківчанка – 2013» Анастасія Волкова. Головний титул виборола учасниця з м. Валки Анастасія Сілєвко – 17-річна абітурієнтка університету внутрішніх справ, випускниця Валківської школи мистецтв. Анастасія захоплюється фотомистецтвом, пише маслом квіти та мріє створити «зимовий сад», щоб у всі пори року закохані пари могли милуватися квітами. Живе Анастасія з девізом «Є на світі три шляхи: вір, надійся та люби», а мріє про сильну та квітучу державу Україну. «Чарівна валківчанка – 2014» отримала в подарунок сучасний телевізор.
Закінчився районний конкурс краси «Чарівна валківчанка – 2014» грандіозним феєрверком і молодіжною дискотекою.

Діана Корсун, матеріал з газети "Слобідський край" № 79-80 від 05.07.2014

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта