Названо харківські водойми, де дуже небезпечно купатися

07.06.2017 12:40 Суспільство
Фото: dozor.kharkov.ua Фото: dozor.kharkov.ua
Про це розповіла директор Харківського обласного лабораторного центру Любов Махота.

Як повідомляє sq.com.ua, під час перевірки пляжів у Харкові і області на Безлюдівському водосховище і у водоймі села Петренкове Валківського району було виявлено антіген вірусного гепатиту А.

Крім Безлюдівки, в Харкові обстежено ще п'ять місць для купання: Олексіївське, Журавлівське, Жовтневе, Основ'янське та Петренківське водосховища. Стан води в них визнано відповідним нормам. Проте, фахівці рекомендують дотримуватися запобіжних заходів при відвідуванні річок і водосховищ міста і області, а також утриматися від купання в водоймах, на березі яких розташовані пасовища, тваринницькі ферми та промислові підприємства.

Також фахівці радять не пірнати і не допускати попадання води в рот і очі, і утриматися від купання з ранами та саднами на тілі.

– Ми всі думаємо про ризик потонути. Так, звичайно, такий ризик є. Але кількість людей, які підхопили кишкові розлади під час відпочинку на прісних водоймах – це річки, озера, ставки, – набагато більше, – підкреслила Любов Махота.

За даними санлікарів, при купанні у водоймах існують ризики захворювання лямбліозом, вірусним гепатитом А, бактеріальною дизентерію, лептоспірозом.

Савелій Мякушко

Автор: Менеджер сайта