Не "Стіна". Уздовж кордону Харківщини додатково побудують п'ять опорних пунктів

15.05.2015 11:06 Суспільство
Кабмін не шкодує коштів на оборону кордонів нашої держави.

Минулого року було презентовано проект "Стіна" і розпочато його реалізацію, а сьогодні уряд затвердив постанову, якою виділяє кошти на нові оборонні споруди.

Зокрема, згідно з документом, рови та окопи планується побудувати уздовж українсько-російського кордону і територій, прилеглих до районів антитерористичної операції та АР Крим, там установлять інженерно-технічне облаштування.

На території відповідальності Харківського прикордонного загону планується викопати протитанковий рів довжиною 2014,5 км, облаштувати 82 км інженерних споруд та побудувати два опорны пункти на 250 чоловік і п'ять опорних пунктів на 120 осіб.

Читайте також: ПІД ПРОЕКТ "СТІНА" НА ХАРКІВЩИНІ АКТИВНО ВІДВОДЯТЬ ПРИКОРДОННІ ОРНІ ЗЕМЛІ
                     ПРОЕКТ "СТІНА" НА ХАРКІВЩИНІ ПОЧНУТЬ АКТИВНО РЕАЛІЗОВУВАТИ У КВІТНІ
За рішенням Кабміну, проект розраховано на три роки. Близько двох тисяч кілометрів обладнають протитанковими ровами, шириною 4 та глибиною 2 метри. Також, по довжині рову плануєтсья встановити 17-метрові металеві вишки із засобами спостереження, сигналізації та засобами ураження. Згідно з розрахунками, проект обійдеться Україні у більш ніж 4 мільярди гривень.

- З цього приводу роз’яснень поки що немає. Є лише постанова Кабміну, тому чекаємо доповнень та інструкцій. Зрозуміло одне: проект «Стіна» - це один проект, а наразі ми говоримо про інший, - розповів Мирон Сидор, помічник начальника Східного регіонального управління ДПСУ по взаємодії зі ЗМІ.

Роман Шупенко 

Джерело: SLK
Автор: Роман Шупенко