Нова свердловина з якісною водою з'явиться на Харківщині

24.05.2017 08:24 Суспільство
http://kharkivoda.gov.ua/36/86726 http://kharkivoda.gov.ua/36/86726
У Барвінковому побудують 220-метрову свердловину, щоб забезпечити місто питною водою.

Після завершення робіт система водопостачання в райцентрі буде працювати безперебійно навіть під час літньої посухи. Про це повідомили на сайті ХОДА.

Питання водопостачання гостро стоїть у Барвінковому вже не перший рік. Свердловина, що працює 15 років, забезпечує близько 4 тисяч жителів райцентру. Влітку потужностей діючої системи водопостачання не вистачає.

«Керівник області Юлія Світлична поставила завдання в найкоротші терміни вирішити проблему водопостачання в Барвінківському районі. На роботи з будівництва свердловини в Барвінковому з обласного бюджету було виділено 3,8 млн грн. Також у червні розпочнеться будівництво ще однієї свердловини - в селі Іванівка Барвінківського району. Документи вже пройшли експертизу. З обласного бюджету на ці цілі було виділено 1 млн 190 тисяч гривень», - повідомив заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко.

Під час робочої поїздки в район він побував на ділянці в Барвінковому, що призначена для будівництва нової свердловини. Вона розміститься неподалік від діючої - на водозаборі Центральної районної лікарні.

«Зараз технічні документи знаходяться на завершальній стадії проходження експертизи, - повідомив перший заступник голови Барвінківської районної державної адміністрації Олег Калінін. - Проект буде готовий до 1 червня, після чого почнеться безпосередньо будівництво об'єкта. Глибина свердловини - 220 метрів, терміни будівництва - 3-4 місяці».



Надалі водозабір планують з'єднати із загальноміською системою, щоб забезпечити надійну подачу питної води. Необхідні матеріали вже придбали. Крім того, виділених коштів вистачить і на заміну станції знезалізнення води. Зараз станція очищає близько 100 кубометрів води на добу, але влітку потужність потрібно збільшувати в 3 - 4 рази.

Середня заробітна плата в області: хто отримує найбільше

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта