Нове столове приміщення відкрили в селі під Харковом (Фото)

18.09.2017 13:35 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
Приміщення, яке відповідає всім сучасним вимогам і нормам, у навчальному закладі Чугуївського району облаштували протягом двох місяців.

Кошти на роботи виділили з обласного бюджету, — повідомили у прес-службі ХОДА. 

Існуюча їдальня знаходиться в окремій будівлі, розташованій за територією школи. Будівлі кілька десятків років, і вона в аварійному стані - тут немає умов ані для приготування їжі, ані для її прийому.

«Це приміщення не відповідає санітарним нормам, і його місткість - всього близько 20 осіб, при тому, що обідають у шкільній їдальні близько 100 учнів. Тому питання будівництва нової їдальні постало давно», - розповів директор школи Василь Назаренко.

Кілька років тому в школі обладнали нову пелетну котельню, і приміщення старої котельні звільнилося. Його вирішили переобладнати під їдальню, добудувавши приміщення для кухні. Але коштів на реконструкцію не вистачало.

«Ми звернулися за допомогою до голови обласної адміністрації Юлії Світличної. І за її підтримки на будівництво їдальні з обласного бюджету було виділено близько 860 тис. грн, - розповів селищний голова Малинівки Микола Семерьянов. - Було зроблено дуже багато роботи: добудовано приміщення кухні, обладнано системи водопостачання та водовідведення, електропостачання, виконано внутрішні роботи, замінено дах».

Сьогодні будівля повністю готова до експлуатації. Тут є окреме приміщення для приготування їжі та обідня зала місткістю до 60 осіб, комори, посудомийна, санвузол. До кінця місяця встановлять нові меблі, і вже у жовтні учні Малинівської ЗОШ будуть харчуватися в сучасних комфортних умовах.

Новою їдальнею задоволені і учні школи, і їхні батьки. Вони брали активну участь у будівництві.

Школярів і студентів області запрошують на конкурс

«Ми дуже чекали на цю їдальню і готові були докласти всіх зусиль, щоб прискорити процес будівництва. Батьки допомагали зі зведенням стін, засипали підлогу, робили покрівлю. Старшокласники теж допомагали, виконували неважку роботу, - поділилася Інна Шарова, мама учня 2-го класу Малинівської ЗОШ. - У старій їдальні обідали ще батьки нинішніх учнів - і вже тоді вона була зношена. Її стіни «складаються» від старості. Ми раді і вдячні, що нарешті знайшли можливість зробити для наших дітей нову їдальню».

Автор: Администратор сайта