Нові вагони можуть з'явитися у харківській підземці

03.06.2017 08:12 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Німецький банк готовий допомогти Харкову в придбанні вагонів метро.

2 червня перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов зустрівся із представниками Німецького банку розвитку KfW. Сторони обговорили можливість придбання нових вагонів метро в рамках реалізації Національної програми міського громадського транспорту України (UPPT), за фінансової підтримки банку KfW. Про це повідомили у прес-службі Харківської міськради.

Також у зустрічі взяв участь Генеральний консул ФРН в Донецьку (офіс у Дніпрі) Вольфганг Мессінгер, який повідомив, що мова йде про 50 млн євро. 

- Ми співпрацюємо в сферах культури, освіти. Сьогоднішні переговори відкривають нову сторінку у взаєминах німецьких установ і Харківського регіону, - сказав Вольфганг Мессінгер.

За інформацією Ігоря Терехова, для харківського метрополітену планується  закупити близько 90 вагонів за кредитні кошти, які виділять Європейський банк реконструкції і розвитку і Європейський інвестиційний банк в рамках Проекту розвитку третьої черги Харківського метрополітену.

А також, якщо переговори з KfW завершаться успішно, у місті оновлять ще частину підземних поїздів.

- У Харкова гарні кредитні рейтинги. У зв'язку з бюджетною децентралізацією у нас є всі можливості покривати відсотки і тіло кредиту. Ми зацікавлені в співпраці з німецьким банком, щоб розвивати інфраструктуру міста, -  зазначив Ігор Терехов. - Ми плануємо купувати вагони з асинхронними двигунами, що дозволить знизити споживання електроенергії на 30 %, економити ресурси і кошти для нових проектів з модернізації міста.

Через військову техніку перекриють головну площу Харкова

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта