Новий туристичний маршрут з'явився в Харкові (Фото)

28.09.2017 10:55 Суспільство
Фото надано ТЦ «Барабашово» Фото надано ТЦ «Барабашово»
Його першопрохідцями стали місцеві журналісти.

«Харків підприємницький» — саме так називається новий екскурсійний тур  знаковими вулицями нашого міста. Ініціатором розробки цього маршруту став ТЦ «Барабашово», а його першопрохідцями — харківські журналісти, які ознайомилися, так би мовити, з його допрем'єрним показом. Допомагав розробляти цей маршрут відомий дослідник, історик і блогер Антон Бондарев, який провів публіку, що зібралася, по найбільш знакових місцях підприємницького Харкова.

Місцеві «акули пера» познайомилися з будівлею на Полтавському шляху, де розташовувався перший в місті книжковий магазин. Цю лавку в кінці позаминулого, 19-го, століття відкрив відомий видавець Олексій Суворін, а після — крило будівлі, яке виходить на набережну, добудовував шведський консул Мюнх. Пізніше тут з'явився, як зараз називається, торгово-розважальний комплекс. Крім книгарні з великим асортиментом товарів, в цій будівлі працювали кафе, готелі і кінотеатр.

— У наше місто, як і зараз, інвестували гроші іноземні громадяни, наше місто розвивалося не тільки за рахунок університету, а й за рахунок торгового життя. І ці два фактори вплинули на своєрідний дух Харкова, — каже Антон Бондарев.

Також під час цієї, майже двогодинної, екскурсії, вам розкажуть про першу вегетаріанську їдальню, вільну торгівлю зброєю, харківські корені всесвітньо відомого парфуму «Chanel № 5» та інші цікаві і пізнавальні факти про бізнес на Слобожанщині. Загалом цей тур включає в себе більше 20 знакових місць Харкова

За словами Антона Бондарева, одне з перших в сучасній Україні свідоцтв на право займатися підприємницькою діяльністю в Харкові було видане в 1987 році голові Ради засновників АТ «Концерн АВЕК і Ко» Борису Фельдману.

Але на одному екскурсійному маршруті, пов'язаному з підприємництвом в Харкові, організатори цього проекту не збираються зупинятися. Ця програма ляже в основу книги про розвиток бізнесу в Харкові, створення якої ініціюювала компанія «АВЕК».

— Це проект не про минуле. Це проект про нас. Адже бізнес Харкова — дореволюційні купці, непмани 20-х років минулого століття, підприємці сьогоднішнього дня — завжди цікавився долею рідного міста. І наша мета зберегти унікальну атмосферу в підприємницькому середовищі, — сказав голова правління концерну «АВЕК» Сергій Платонов.

Орієнтовно, гості та жителі Харкова зможуть безкоштовно проїхатися по цьому маршруту і ознайомитися з підприємницькою історією Першої столиці вже навесні 2018 року. А ось коли вийде у світ книга — питання часу.

Савелій Мякушко

Автор: Администратор сайта