Як обманюють харківських покупців ялинок

22.12.2015 10:30 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У ході щорічної операції "Новорічна ялинка" співробітники Держекоінспекції 19 грудня провели рейд по Харкову.

Як повідомили в Держекоінспекції в Харківській області, під час рейду 19 грудня було виявлено факти незаконної реалізації новорічних ялинок - на деревах були відсутні бирки, клейма та документи. Крім того, деякі продавці пручалися представникам Держекоінспекції.

Зокрема, на вулиці Клочківській торговець намагався збути близько 100 дерев без бирок і клейм. Чоловік пред'явив одну єдину бирку на всі рослини. За результатами перевірки на сайті yalynka.info виявилося, що за наданою бирці була відпущена ділова деревина, а саме 6-метровий стовбур сосни діаметром 48 сантиметрів. Порушник намагався перешкодити вилучити ялинки. Він спробував пошкодити автомобіль і лягав під його колеса. Держекоінспекція привернула представників Національної поліції.

За результатами рейду овой було складено 5 адміністративних протоколів за ч. 2 ст. 88-1 КУпАП (порушення правил придбання чи збуту об'єктів рослинного світу), які Держекоінспекція направить до суду, де буде вирішуватися питання про встановлення штрафу.
Також було вилучено близько 500 сосен і ялинок, які передані до Харківського зоопарку.

Микола Мірошник

Автор: Администратор сайта