Новорічні ялинки почали утилізувати в Харкові

18.01.2018 14:39 Суспільство
Фото: kyivcity.gov.ua Фото: kyivcity.gov.ua
Комунальники вже другий рік поспіль вивозять ялинки на спеціально обладнані майданчики, де працюють дробарки. Такі точки організовані на околицях Індустріального, Слобідського та Московського районів.

- Після Старого Нового року харків'яни почали масово виносити ялинки. На ці майданчики наші самоскиди і бункеровози звозять викинуті новорічні дерева, які подрібнюються і потім використовуються для опалення на нашому підприємстві, а також передаються в Харківський зоопарк для тварин, - передає слова начальника служби логістики і диспетчеризації КП «Комплекс з вивезення побутових відходів» Артема Семикопенка сайт Харківської міськради.

За словами комунальника, за чотири дні було перероблено в тріску близько 200 кубометрів ялинок. Цього року разом з подрібненням запроваджено новий спосіб утилізації — ущільнення дрібних гілок за допомогою сміттєвоза: одна машина може спресувати до 30 куб. м.

Закінчити роботи з утилізації новорічних дерев планують невдовзі після Хрещення.

Разом з цим комунальники просять харків'ян викидати ялинки в контейнери для негабаритного сміття, які встановлені на прибудинковій території.

Читайте також: Через хвору на кір на Сахновщині провели щеплення дітям

Андрій Соха

Автор: Юлія Шматченко