Нову машину швидкої допомоги вимагають жителі Харківщини

08.07.2016 13:10 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Житель села Самійлівка Близнюківського району Анатолій Клімушка прийшов на прийом до голови райдержадміністрації із заявою від імені 337 своїх односельців.

Люди скаржаться на порушення ст. 49 Конституції України, яка гарантує кожному громадянину право на охорону здоров’я.

Як повідомляється на сайті Близнюківської РДА, жителі Самійлівської сільради вимагають терміново купити новий автомобіль невідкладної медичної допомоги до дільничної амбулаторії сімейної медицини, яка опікується шістьма сільськими радами.

Бо та «швидка», що є зараз, «знаходиться у непридатному для роботи стані… (це м’яко сказано)», повідомляється на сайті адміністрації. На три особисті звернення Анатолія Клімушки на Урядову гарячу лінію (з його ж слів) відповіді так і не надійшло.

Голова райдержадміністрації Анатолій Калашник та голова районної ради Володимир Бреус намагалися пояснити стан справ щодо придбання нового автомобіля. Наявну "швидку" відремонтували, і хоч транспорт старенький, але він знаходиться на ходу.

У адміністрації погодилися, що нове авто потрібне, і  пообіцяли, що, коли на область дадуть нові "швидкі", сучасні автівки обов'язково з'являться у них в районі. Але заявника ці пояснення не задовольнили.

- Час плине швидко, а люди страждають, - відповів житель Самійлівки і повідомив, що залишає за собою право звертатися у всі вищі інстанції органів виконавчої влади (включно до Президента України).

- Анатолій Клімушка та 337 мешканців, що наразі звернулися, є суб’єктами можливої щоденної критичної ситуації, пов’язаної із найдорожчим – життям людини, тож я пообіцяв заявнику предметно відпрацювати питання спільно з головою районної ради Володимиром Бреусом, нашими депутатами обласної ради та куратором Близнюківського району Євгенієм Шахненком щодо позитивного вирішення і в найстисліші строки  придбання нового автомобіля невідкладної медичної допомоги взамін аварійному, - повідомив голова райдержадміністрації.

Олександр Гречаний, Марічка Зорянська

Джерело: SLK
Автор: Менеджер сайта