Обмеження на в’їзд росіян: роз’яснення від харківських прикордонників

01.12.2018 11:00 Суспільство
Фото: tsn.ua Фото: tsn.ua
У «зоні ризику» перебувають чоловіки віком від 16 до 60 років.

На час дії воєнного стану на державному кордоні України посилили контроль. Громадянам Росії – чоловікам від 16 до 60 років, обмежили в’їзд до нашої країни. Про це під час наради з Президентом України 30 листопада заявив голова Державної прикордонної служби Петро Цигикал.

За словами головного прикордонника країни, виключення робитимуться для чоловіків, які мають гуманітарну мету поїздки – їдуть на похорони тощо.

За більш детальними роз’ясненнями «СК» звернувся до харківських прикордонників. За словами речниці Східного регіонального управління Держприкордонслужби Оксани Іванець, такі вимоги до перетину кордону діють з 2014 року, тільки наразі вони посилилися. Згідно чинного законодавства України (постанова №57 про перетин державного кордону іноземними громадянами) особи, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, повинні мати документи, що підтверджують мету поїздки.

- Якщо це приватна мета поїздки, то потрібно мати запрошення від приймаючою сторони. Якщо особа їде на лікування, то вона повинна мати відповідні документи – запрошення від клініки, а також підтвердження того, що потрібне саме те лікування, яке надає зазначена клініка, - пояснює Оксана Іванець. – А якщо 35-річний громадянин РФ при перетині кордону каже, що йому потрібно на ринок Барабашова, то він до України не потрапить.

Читайте також: У Харкові — рекордні морози і наближається хуртовина

Андрій Соха