«Об’єднання «Самопоміч» йде на вибори: Харкову потрібен прозорий бюджет, реформа ЖКГ та інвестиції з Європи

24.07.2015 14:41 Суспільство
Фото: Анна Піддубна Фото: Анна Піддубна
Політична партія «Об’єднання «Самопоміч» офіційно заявила, що братиме участь у виборах харківського міського голови, а також до Харківської міської ради, які пройдуть 25 жовтня (Р)

Про це спікери політсили заявили під час прес-конференції у Харківській філії Інституту Горшеніна на тему «Місцеві вибори 2015: реальні зміни – нові політики».

Народний депутат України із фракції «Об’єднання «Самопоміч» Роман Семенуха розповів, що до своїх кандидатів партія висуває жорсткі вимоги.
– Серед нас – активісти, волонтери, ветерани АТО, представники малого і середнього бізнесу та IT-індустрії. Серед нас немає людей з корупційним минулим. Незабаром ми опублікуємо прізвища кандидатів з їх біографіями і запросимо громадськість провести народну люстрацію, – розповів Роман Семенуха.

Для проведення чесних виборів «Самопоміч» запрошує патріотично налаштованих жителів міста та області: волонтерів, агітаторів, громадських активістів, які можуть запропонувати «Самопомочі» своїх кандидатів. 
Стосовно виборів до Харківської обласної ради, то це питання ще остаточно не вирішено. Партія піде на вибори не в кожному місті та області України, а лише там, де є сильна команда.
- «Самопоміч» об’єднала у Харкові вільних, самодостатніх людей. У нас є сильна команда кандидатів. Харків’яни активно звертаються, щоб долучитися до «Самопомочі». Проте ми ведемо ретельний відбір. Обов'язкові складові профілю нашого кандидата - це професіоналізм та патріотизм, - сказав голова ХПГО «Об'єднання «Самопоміч» Тарас Сітенко.
Що стосується кандидата на посаду мера, то в партії зараз обговорюють чотири прізвища. Хто ці люди, поки що залишається інтригою.

– Ми однозначно візьмемо участь у виборах міського голови. Партія  запропонує Харкову молодого кандидата, чесну людину, яка сама себе зробила, – бізнесмена, - сказав Роман Семенуха.
У разі проходження до міськради політична сила відстоюватиме питання територіальної оборони, бюджетної прозорості, запровадження електронного врядування, реформу ЖКГ та перехід на альтернативні енергоносії. Також через свого представника в Єврокомісії, якого досі не має Харків, партія планує залучити інвестиції з ЄС.

Анна Піддубна, кореспондент

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта