Оформити електронну автоцивілку можна швидко і просто у ПриватБанку

Promo
08.12.2018 15:15 Суспільство
У відділеннях банку в Харківській області можна оформити поліси всіх провідних страхових компаній України.

За даними Національної поліції, за останні півтора року було зафіксовано 171 442 ДТП. З них 67 061 — це аварії, де один із водіїв немає страховки. Тобто третина аварій в Україні відбувається за участі незастрахованих автомобілів. Це означає, що у кожному третьому випадку водії домагалися компенсації витрат через довгі судові процедури.

Найбільша кількість аварій без страховок була зафіксована у Києві та Київській області — 21 155 випадків, на другому місці Одеська (8 414) та Харківська області (5 002). Найменша кількість аварій відбулася в Луганській області (410), потім йде Кіровоградська (590) та Тернопільська області — 852.

Навіщо потрібне обов’язкове страхування? Уявіть, що ви — водій «Жигулів», випадково наздогнали та зачепили чийсь «Мерседес». І тепер гадаєте, чи вистачить вам грошей від продажі вашої машини на ремонт чужого бампера. Так-от, щоб ви не опинилися в подібній ситуації, держава зобов’язує всіх водіїв раз на рік купувати страхувальний поліс.

Обов’язкове страхування цивільної відповідальності або «автоцивілка» (так називають страховий поліс в народі) — це форма державного захисту потерпілих при ДТП. Таке страхування покриває компенсацію витрат постраждалій стороні: ремонт машини, лікування водія і пасажирів, за умови, що винуватець має страховку.  

Без обов’язкового страхування сідати за кермо не можна, так само як без техпаспорта або прав водія. За це ви можете отримати штраф від 425 до 850 гривень. Якщо обидва водії не мають страховку, ситуація буде вирішуватися в суді. Потерпілий має подати позов до винуватця з вимогою відшкодувати шкоду. Для того щоб допомогти водіям убезпечити себе від таких неприємностей, ПриватБанк підготував для автолюбителів зручні сервіси. Продаж цифрових полісів автоцивільної відповідальності, оформлення яких проходить у режимі онлайн і не вимагає отримання паперового бланка поліса або інших «папірців». А ще автоцивілку можна оформити за допомогою «Оплати частинами». 5 страхових компаній надають можливість сплачувати за поліс через ПриватБанк чотирма платежами.

 — Сьогодні у Харківській області у ПриватБанку можна оформити поліси всіх провідних страхових компаній України на вибір — розповідає керівник бізнесу платежів і переказів ГРУ ПриватБанку в Харківській області Олег Дробицький. — На викуп можна придбати поліс у СК «ВУСО», СК «UNIQA», СГ «ТАС», СК «Країна», СК «AXA Страхування». Можливість розрахуватися кількома платежами не так сильно б'є по кишені, а оформлення електронного поліса значно спростить і пришвидшить процедуру.

Оформити цифровий поліс ОСЦПВ можна через веб-версію Приват24 або в будь-якому відділенні.

 — У відділеннях оформити цифровий поліс або поліс на викуп допоможуть співробітники банку. А відділення ПриватБанку є навіть у віддалених селах, — продовжує Олег Дробицький. — У нас оформити поліс можна швидко, просто і вигідно. Клієнти отримують знижку до 20 %, а пенсіонери — до 50 %. Вся процедура займає 5 хвилин. Можна оформити поліс з нульовою франшизою, а оплатити його будь-якою карткою Приватбанку без комісії.

Якщо власник поліса потрапив в ДТП, пошкодив чужу машину, заподіяв шкоду здоров'ю водія або його пасажирам, то страхова компанія гарантовано виплатить компенсацію: до 100 000 грн — якщо постраждало майно; до 200 000 грн — якщо постраждали люди. Згідно із законом, у разі аварії, страхова компанія компенсує потерпілому збитки протягом 30 днів. Однак статистика виплат говорить про те, що період відшкодування набагато менший.

За 11 місяців 2018 року в Харківській області автомобілісти оформили у ПриватБанку 7 421 поліс обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності. За аналогічний період минулого року цей показник склав  5 132 поліси. Збільшення становить 45 %.

Читайте також: Картка Юніора — перший крок до фінансової грамотності школярів

Автор: Юлія Шматченко