Олександр Фельдман сприяв виділенню держкоштів на ремонт закладів освіти

09.10.2018 12:03 Суспільство
Народний депутат України домігся виділення з держбюджету додаткових 5 мільйонів гривень субвенцій на капітальний ремонт харківських дитячих садків.

За сприяння Олександра Фельдмана цьогоріч з державного бюджету країни гроші було виділено на виконання робіт з енергозбереження (капітального ремонту) харківських дитсадків № 38, № 82 і № 106. Планується отримання ще 5 мільйонів гривень для аналогічних робіт у дитсадках № 15, № 18 і № 82.

У минулому 2017 році за сприяння народного депутата заклади освіти та об’єкти культури Холодногірського і Новобаварського районів Харкова отримали з державної скарбнички 25 мільйонів гривень субвенції. Ці кошти були спрямовані на розв’язання найважливіших проблем районів, зокрема на капітальний ремонт шкіл і дитсадків (у тому числі на проведення робіт з енергозбереження) і благоустрій двох парків. Так, тільки в Новобаварському районі були утеплені загальноосвітні школи № 79 і № 92, дитячі садки № 32, № 38, № 82 і № 106, зроблені ремонти в спортивних залах 54-ї школи і 65-ї гімназії тощо. На алеях парку «Юність» завдяки субвенції (5 мільйонів гривень) тепер установлено освітлення, і навіть пізно ввечері в ньому можна спокійно гуляти. У сквері ім. Сафарова, на який теж отримані додаткові бюджетні кошти (5 мільйонів гривень), зараз активно ведуться роботи з його реконструкції. До слова, днями народний депутат особисто відвідав навчальні заклади, на які поширилася програма субвенцій.

– Умови, в яких діти перебувають у школах і дитячих садках, багато в чому впливають як на їх навчання, так і на їх здоров'я, тобто в кінцевому підсумку – на їхнє майбутнє. Тому ми робимо все для того, щоб вчитися їм було комфортно, тепло і безпечно, – зазначив Олександр Фельдман під час відвідин однієї зі шкіл Новобаварського району. – Сквер ім. Сафарова і парк «Юність» – це улюблені місця відпочинку жителів Холодногірського і Новобаварського районів Харкова. І вони повинні бути впорядковані. Майданчики, сквери і парки, де можна комфортно відпочити, погуляти самим, з дітьми чи онуками, повинні бути у всіх мікрорайонах Харкова. На жаль, в нашому місті (і не тільки) є «проблема околиць», коли кошти з бюджету вкладаються в основному в центральну частину. Ми намагаємося зробити все, щоб змінити цю ситуацію.