Олександр Фельдман закликав підтримати ФК «Металіст-1925»

15.06.2018 10:50 Суспільство
Фото: metalist1925.com Фото: metalist1925.com
Міжнародний благодійний фонд «Фонд Олександра Фельдмана», ПАТ «Концерн АВЕК і Ко» спільно з компанією «AES Group» надали матеріальну допомогу футбольному клубу «Металіст 1925».

Меценатська допомога буде спрямована на потреби футбольної команди, зокрема на організацію поїздок спортсменів на літні та зимові збори.

«Не так давно «Металіс» зник з футбольної карти абсолютно не з футбольної причини. Хлопцям довелося починати з нуля. Всього за два роки вони пройшли шлях від аматорського колективу до бронзових медалей Другої ліги українського професійного футболу. Щоб рухатися далі і не просто повернутися в футбольну еліту, а й, як це було раніше, становити серйозну конкуренцію лідерам, представляти Україну в єврокубках, потрібно переходити на новий рівень. У тому числі і в плані фінансування», - написав засновник благодійного фонду, засновник і почесний президент ПАТ «Концерн АВЕК і Ко», народний депутат України Олександр Фельдман на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Також меценат звернувся із закликом приєднатися до ініціативи і разом відроджувати футбол в Харкові. «Поки спортсмени переживають один з найскладніших періодів, допомагати улюбленому клубу — наш обов'язок. Сьогодні ми зробили все можливе, щоб літні і зимові збори пройшли на рівні. Будемо підтримувати команду і далі. Закликаю всіх небайдужих приєднатися!», — зазначив він.

Нагадаємо, харківський «Металіст» —я срібний і семиразовий бронзовий призер чемпіонатів України з футболу, володар Кубка СРСР 1988 року, фіналіст Кубка України 1992 року, чверть фіналіст Ліги Європи сезону 2011/12 рр. Після сезону 2015/16 рр. втратив професійний статус через борги президента клубу Сергія Курченко. У тому ж році був створений клуб «Металіст +1925», який посів друге місце в Аматорської лізі сезону 2016/17 рр. і друге місце чемпіонату України серед команд другої ліги у групі «Б» сезону 2016/17 рр.