Олександр Мамалуй більше не виконуватиме обов’язки радника губернатора

15.11.2017 10:45 Суспільство
Фото: Newzz.in.ua Фото: Newzz.in.ua
Харківський атовець успішно пройшов конкурс на посаду судді Верховного Суду.

10 листопада Президент України Петро Порошенко призначив Олександра Мамалуя суддею Верховного Суду. На цьому тижні, 14 листопада, керівник ХОДА Юлія Світлична зустрілася з новопризначеним суддею Верховного Суду України, повідомили у прес-службі ХОДА.

- З одного боку, мені насправді сумно, що ми не зможемо більше працювати з вами, як з радником голови ХОДА, - зазначила губернатор. – А з іншого боку, я дійсно радію вашому призначенню, тому що честь, професійність, характер – це ті риси, якими сьогодні повинні володіти всі судді.

Також вона відзначила, що на посаді радника голови ХОДА Олександр Мамалуй сприяв розвитку територіальної оборони області та допомагав у співпраці з Міністерством оборони України.

Читайте також: Американці збирають допомогу хокейній команді з Харкова

Довідка. Олександра Мамалуя було призначено суддею Верховного Суду Указом Президента України від 10 листопада 2017 року. З листопада 2001 року Мамалуй був суддею Господарського суду Харківської області. У перший день мобілізації – 18 березня 2014 року – був призваний до лав Збройних Сил України, де служив снайпером у  93-й ОМБ. Брав участь у визволенні та подальшій обороні сіл Піски, Первомайське, Нетайлове, Опитне, Водяне, міста Авдіївка, в обороні Донецького аеропорту. Після демобілізації знову повернувся на військову службу – в ДПС України, де був снайпером контрснайперської групи відділення вогневих засобів мобільної прикордонної застави. Демобілізований у липні 2016 року, після чого пройшов курси підготовки офіцерів запасу при Національному університеті оборони України імені Івана Черняховського. Молодший лейтенант запасу. Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта