Останній дзвоник проходитиме під наглядом поліції та рятувальників

23.05.2018 14:35 Суспільство
Фото: voladm.gov.ua Фото: voladm.gov.ua
На Харківщині посилять заходи безпеки під час урочистих лінійок.

У закладах освіти запровадять жорсткий контрольно-пропускний режим та проведуть інструктажі з безпеки життєдіяльності. До проведення свят залучать поліцію та ДСНС. Про це повідомив під час селекторної наради заступник голови ХОДА Анатолій Бабічев.

Звертаючись до керівників районів, він наголосив на необхідності скоротити час проведення святкових лінійок – до 30-40 хвилин. Також закликав обмежити кількість гостей та запрошених.

У цьому році на Харківщині випускаються 12,5 тисячі 11-класників, ще 21 тисяча школярів завершують 9-й клас. Загалом у 771 загальноосвітньому закладі області навчаються понад 240 тисяч школярів.

– Всім їм ми маємо гарантувати повну  безпеку. Тому кількість сторонніх людей на святкових заходах має бути мінімальною, щоб представники поліції та ДСНС могли без перешкод виконувати свої обов’язки стосовно забезпечення правопорядку та запобігання надзвичайним ситуаціям, – підкреслив Анатолій Бабічев.

Також він доручив керівникам районів організувати якісний медичний супровід масових заходів. Окремо Анатолій Бабічев звернувся до керівників Богодухівського та Чугуївського районів і Малоданилівської ОТГ, випускники яких планують після урочистостей приїхати до Харкова. Він наголосив, що усі пересування дітей до Харкова та містом мають відбуватися під контролем відповідальних осіб.

Читайте також: Харківські школи з нового навчального року візьмуть під охорону

Андрій Соха