Отримати прописку тепер можна не виходячи з дому

02.03.2017 14:11 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Тепер документи для реєстрації або зняття з реєстрації місця проживання можна попередньо відправити на розгляд в електронному вигляді.

Про це 2 березня повідомив директор Департаменту реєстрації Олег Дробот.

Він зазначив, що орган реєстрації розглядає документи на сайті www.dozvil.kh.ua і протягом доби дає розгорнуту відповідь заявнику.

«Цей онлайн-сервіс впровадили, щоб скоротити час і максимально спростити процес отримання послуги. Щоб скористатися цією послугою, треба зареєструватися в особистому кабінеті, у якому надалі можна отримати інші сервіси та консультації. В особистому кабінеті в розділі «Електронні консультації» треба створити нову консультацію і прикріпити всі свої документи. Весь перелік необхідних документів та покрокова інструкція розміщена в розділі «Електронні послуги» на головній сторінці сайта Протягом доби реєстратор дасть відповідь, чи всі документи в порядку, а також вкаже, якщо необхідно, на відсутні документи. Крім того, у відповіді буде детально розписаний алгоритм подальших дій і вказані реквізити для оплати держмита», - розповів Олег Дробот.

Він зазначив, що зараз сума держмита становить 13,6 грн (у випадку звернення з порушенням термінів - 40,8 грн).

У Харкові виплатили на мільйони гривень зайвих допомог та субсидій

Директор Департаменту реєстрації повідомив, що після того, як заявник отримав позитивну відповідь від органу реєстрації, необхідно там же - на сайті Центру надання адмінпослуг - записатися на особисту подачу документів у зручний час. У такому випадку послуга буде надана протягом 20 хвилин, і заявник отримає відповідний документ про реєстрацію або зняття з реєстрації місця проживання.

Олег Дробот нагадав, що всі громадяни України, а також іноземці, які постійно або тимчасово проживають в країні, зобов'язані протягом 30 календарних днів з моменту зміни місця проживання зареєструвати нове місце проживання. Крім того, протягом 3 місяців з дня народження дитини її місце проживання також повинно бути зареєстровано.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта