Пасажирів солоницівської маршрутки врятував поліцейський. Фото

21.02.2019 13:04 Суспільство
Водій автобуса «Харків — Солоницівка» знепритомнів прямо за кермом, зупинити некеровану маршрутку вдалося старшому сержанту поліції охорони Сергію Карікову.

17 лютого о 22.30 автобус «Харків — Солоницівка» рухався по вулиці Полтавський Шлях. Раптом маршрутка почала хаотично змінювати траєкторію руху — водію стало зле.

— Я повертався зі служби додому, сидів на задньому сидінні маршрутки, — згадує той вечір старший сержант поліції охорони Сергій Каріков. — Раптом дівчина, яка сиділа справа від водія, почала кричати. Кинувся на допомогу, побачив водія, який лежав без свідомості. Часу на роздуми не було, і я почав зупиняти вже некерований транспортний засіб. Робив усе, що було в моїх силах, прагнув мінімізувати небезпеку для громадян.
За словами правоохоронця, зупинити транспорт було досить важко, адже водій заблокував собою доступ до керма, гальмівної педалі та замка запалювання, крім того пасажири починали панікувати. Однак Сергію це вдалося зробити — зупинив автобус без виїзду на зустрічну смугу чи зіткнення зі стовпом, який був зовсім поруч.

Після аварійної зупинки кут нахилу автобуса був доволі небезпечним, тому пасажири обережно залишали салон, доки поліцейський надавав першу допомогу водію. У непритомного чоловіка, ймовірно, стався епілептичний напад.

Поліцейський себе героєм не вважає, відзначає злагодженість дій пасажирів у такій критичній ситуації. Незважаючи на шоковий стан, громадяни змогли опанувати себе — хтось викликав «швидку», поліцію, чоловіки відчиняли двері, які заклинило, жінки допомагали реанімувати водія.

На місце події досить швидко прибув ще один автобус, який довіз пасажирів до кінцевої зупинки маршруту. Сам поліцейський дістався додому, де його чекали дружина та два сини, вже далеко за північ. А через кілька днів на адресу Департаменту поліції охорони прийшов лист від пасажирів того самого автобуса, де вони дякували своєму рятівнику.

Читайте також: Правоохоронці викрили масштабну схему підкупу медичних посадовців

Андрій Соха