Переселенці отримають гроші на відкриття власного бізнесу

14.11.2017 13:03 Суспільство
Фото: Trust.UA Фото: Trust.UA
Переселенці з Харківської області отримають фінансову допомогу на започаткування власної справи.

Кошти для малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщених осіб виділять в рамках пілотного проекту «Рука допомоги», який реалізує Міністерство соціальної політики України за підтримки Світового банку в трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

У рамках пілоту безробітні та переселенці створюють бізнес-плани, які потім відбирає комісія обласної державної адміністрації.
У жовтні перші дев’ятеро учасників проекту «Рука допомоги» з Харківської області розділили 551 тисячу гривень фінансової допомоги на власні стартапи.

А тепер до них приєднаються ще семеро жителів Харківщини. Так, переселенка з Антрацита Луганської області, що проживає у Харкові,  стане власницею кав’ярні на колесах, а донеччанин відкриє станцію технічного обслуговування автомобілів. Переселенець з міста Кіровське Донецької області займеться тюнингом салонів автівок у Куп’янську.

Ще одна сім'я відкриє піцерію у Кегичівському районі, а у смт Шевченкове переможці проекту облаштують пасіку, де отримуватимуть екологічно чистий мед. Ще один безробітний з Харкова отримає фінансову допомогу на відкриття поліграфічної справи – займатиметься художнім оформленням книжок.

Читайте також: Харків'яни ввезли понад 100 тисяч авто з іноземною реєстрацією — ДФС

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта