Переселенці отримали кошти на власну справу

23.10.2017 13:50 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
У Харківській області дев'ять учасників проекту «Рука допомоги» отримали фінансову підтримку на закупівлю обладнання та матеріалів для ведення бізнесу.

Загальна сума фінансової підтримки -  551 тис. грн.  На ці гроші непрацюючі люди із малозабезпечених сімей та внутрішньо переміщені особи мають змогу закупити обладнання та матеріали для відновлення виробництва промислового прального обладнання, виготовлення меблів, продуктів харчування, одягу під власним брендом та вирощування  екологічно чистих овочів.

Одними з отримувачів фінансової допомоги стала родина переселенців з Луганської області, яка влітку 2014 року була вимушена тікати до Харкова, коли бойовики відібрали сімейний бізнес. Вони виготовляли промислове пральне обладнання з 1998 року, мали клієнтів по всій країні. Завдяки участі в проекті лише через кілька місяців було встановлено нові верстати, розпочався найм працівників та пошук перших клієнтів, повідомили на сайті Чугуївської РДА.

Крім того, у рамках проекту, 199 безробітних та шукачів роботи Харківської області вже влаштувалися на нову роботу, а 128 - взяли участь у громадських роботах.

Довідка:

Пілотний проект «Рука допомоги», який впроваджується Міністерством соціальної політики України за підтримки Світового банку, має на меті виведення людей зі стану бідності шляхом сприяння у працевлаштуванні, залученні до громадських робіт або започаткуванні власної справи. Проект реалізується у трьох областях: Львівській, Полтавській та Харківській.

Щоб стати учасником проекту непрацюючі особи працездатного віку, які отримують державну соціальну допомогу як малозабезпечені або внутрішньо переміщені особи та проживають у Харківській області, повинні звернутись до центру зайнятості або до управління з питань соціального захисту населення районної держадміністрації за місцем фактичного проживання із відповідною заявою. З документів потрібні: довідка про отримання/неотримання державної соціальної допомоги малозабезпеченим сім’ям, довідка про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи.

Державна соціальна допомога для учасників проекту зберігається.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта