Переселенці з Донбасу зможуть проголосувати на території Харківщини. Механізм

23.09.2014 12:12 Суспільство
http://sevastopolnews.info http://sevastopolnews.info
Всі вимушені переселенці з Донецької та Луганської областей зможуть проголосувати на території Харківської області.

Уже зараз в Харківській області проживає понад 80 тис. осіб, змушених переселилися з Донецької та Луганської областей (за оцінками представників ОБСЄ - більш 90 тис. людей). І за інформацією ОБСЄ, кількість переселенців буде збільшуватися.

- Ми очікуємо, що в Харківську область можуть переселитися до 500 тис. осіб, оскільки в Донецьку і Луганську житлово-комунальне господарство та інфраструктура міст не готові до роботи в осінньо-зимовий період. Для того, щоб переселенці змогли проголосувати на майбутніх виборах, не передбачається створення додаткових або спеціальних ділянок для голосування. Люди зможуть проголосувати на вже організованих виборчих дільницях області, на яких, за нашою інформацією, не буде обмежень по кількості виборців, - повідомив заступник голови - керівник апарату ХОДА Василь Хома.

Як зазначив начальник відділу Державного реєстру виборців ХОДА Олександр Євсєєв, офіційно зареєстрованих в області переселенців - 1200 чоловік, і вони автоматично опиняться в списках виборців.

Всі інші бажаючі, щоб проголосувати в Харківській області, можуть звернутися до відділу ведення державного реєстру виборців, які перебувають у районних державних адміністраціях. Їм оформлять посвідчення про тимчасову зміну місця голосування та закріплять за певними ділянками.

Для тимчасових переселенців підготують інформаційні матеріали, які розмістять в ЗМІ та органах влади, що мають відношення до роботи з переселенцями.

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта