Перші станції муніципального велопрокату з’явилися в Харкові. Фото

23.08.2018 11:15 Суспільство
Фото: Юлія Шматченко Фото: Юлія Шматченко
Один з таких об’єктів установили поблизу станції метро «Держпром».

До кінця серпня в Харкові з’явиться 20 станцій муніципального велопрокату. За словами директора Департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту Харківської міськради Олексія Чубарова, цей інфраструктурний проект не тільки популяризуватиме їзду на велосипеді, а й дозволить знизити кількість автомобілів у центрі міста.

Тариф за велопоїздку обіцяють демократичний — разова оренда обійдеться в 20 гривень за 30 хвилин, а місячний абонемент — 250 гривень і щодня година в подарунок. Також любителі велопоїздок зможуть придбати сезонний абонемент. При цьому оплатити послугу готівкою буде неможливо: система працюватиме онлайн. Для того щоб скористатися міським велопрокатом, необхідно буде завантажити мобільний додаток «NextBike» або зареєструватися на сайті компанії, залишити свої контактні дані і підв'язати до системи свою банківську картку.

Протягом першого року систему тестуватимуть і, можливо, вноситимуть коригування як в тарифи, так і в маркетинг. Після того як робота буде налагоджена, планується розширити мережу міського велопрокату. За попередніми підрахунками, протягом п’яти-шести років у Харкові з'явиться до 120 станцій муніципального велопрокату.

Читайте також: «Най-най» у Харкові. Тест на знання історії міста

Андрій Соха