Перспективний план об'єднання громад Харківщини тріщить по швах

09.08.2015 08:25 Суспільство
Фото: sweety-home.ru Фото: sweety-home.ru
Зараз у районах області ще тривають активні обговорення, а в перспективний план об’єднання громад можуть вноситися правки.

– У Вовчанському районі, наприклад, спочатку планували створити лише одну об’єднану громаду з центром у Вовчанську. Зараз уже йдеться про три. І це правильно. Адже в разі об’єднання всіх громад в одну людям зі Старого Салтова довелося б їздити за адмінпослугами за багато десятків кілометрів у Вовчанськ. Деяким громадам Вовчанського району це дуже незручно, адже їм навіть до Харкова добиратися ближче, – розповіла голова постійної комісії Харківської обласної ради з питань бюджету, віце-президент Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Людмила Немикіна. – Спочатку жителі Вовчанщини боялися, що у процесі об’єднання громад їх район якимось чином роз’єднають. Однак, коли пройшли обговорення, усе стало на свої місця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гроші на розвиток територій дадуть лише частині Харківщини

Сьогодні в Україні вже є прецеденти об’єднання громад. Зокрема, в Івано-Франківській області. На Харківщині також є пілотні проекти. Це, зокрема, «матрьошка» Лозова – Панютине – Домаха. В облраді сподіваються, що ці громади встигнуть об’єднатися до місцевих виборів 25 жовтня.

– Жорстких термінів з об’єднання, звісно, немає. Адже цей процес є добровільним. Звичайно, в ідеалі – встигнути до виборів. Але, як на мене, цей процес триватиме ще довго й буде перманентним, – сказала Людмила Немикіна.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта